Rusta för företagsmötet

Välkommen till en av Skillpartners utbildningsmoduler inom Matchning. Flexibla utbildningslösningar utformade för att passa dina förutsättningar i den dagliga verksamheten.

Introduktion: Utbildningsmodulen “Rusta för företagsmötet” är en utbildningsmodul med inriktning sälj inom matchning. Hur gör man för att förbereda sig på ett sätt som maximerar möjligheterna på det kommande mötet, utan att för den delen gå till överdrift? Vi kommer i denna modul ha huvudfokus på mötets tre första delar där vi börjar med inledningen och sedan djupdyker in i behovsanalysen som leder fram till lösningsfasen. Vi kommer lyfta två modeller inom frågeteknik som har hög relevans inom försäljning där rollen som säljare går mot att vara en rådgivande partner och som grundar sig i ett huvudfokus kring behovsanalysen.

Syfte och mål: Utbildningen syftar till att ge konkreta verktyg, tips och strategier kring utförandet av säljande möten med ett fokus på långsiktiga relationer. Efter genomförd utbildning har man tagit del av kunskaper kring innebörden av mötets olika delar, olika modeller inom frågeteknik och försäljningsmetodik samt att du har ett förberett frågebatteri till dina kommande möten.

Anpassning: Tänk på att anpassa utbildningen efter dina behov och förutsättningar. Rådgör med din chef vid funderingar kring att göra övningarna enskilt eller i grupp. Använd de verktyg  som erbjuds på ett sätt som passar dig och din personlighet. Utmana dig själv och ta stöd av dina kollegor för att utvecklas tillsammans. 

Innehåll

Utbildningsfilm – Rusta för företagsmötet

Utbildningsfilmen innehåller information om mötets olika delar med ett huvudfokus på behovsanalys och lösningsfasen. Vi berättar om frågeteknik och försäljningsmetodik enligt modellerna DABA och SPIN samt ger tips och råd kring det fysiska VS det digitala mötet.
Tidsåtgång – 20 minuter

Övningsuppgift – Lär dig SPIN och DABA i praktiken

Arbeta självständigt eller tillsammans med en kollega för att hitta den struktur och den frågeteknik som passar just dig som säljare. Avsätt tid eller kombinera övningen med det dagliga arbetet.

Diskussionsuppgift – Bygg ett frågebatteri

Avsätt tid med en kollega eller arbetsgruppen för att diskutera och skapa frågebatterier som matchar er verksamhet och de branscher ni jobbar mot.

Extramaterial 
Exempel på frågor att använda i ett frågebatteri baserat på modellerna SPIN och DABA.

Frågor och feedback
Vänligen kontakta aktuell kontaktperson på Skillpartner vid frågor eller funderingar kopplat till utbildningen och de verktyg som erbjuds. Vi välkomnar feedback, dela gärna med dig!

Utbildningsmaterial

Här finns tillgång till samtligt kursmaterial i filformat:

  

Du är nu redo att starta “Rusta för företagsmötet” 

Lycka till med utbildningen!

 

Grattis!

Bra jobbat
Du har klarat delmomentet!

Imponerande! Du har genomfört utbildningen och fått samtliga rätt på valideringstestet!